Svojsíkův závod 23. – 24. 4. 2017

Ve dnech 23. – 24. 4. 2017 se konal tradiční skautský závod s názvem Svojsíkův závod. Ve skautském slangu: Svojsíkáč.

Za náš oddíl měly původně závodit dvě hlídky, avšak mnoho z nás ochořelo. Po různých peripetiích jsme nakonec byli soutěžní hlídka s minimálním počtem, tedy o čtyřech členech (Kity, Kecal, Tužka a Santa).

Postavili jsme stany a za chvíli bylo zahájení, které doprovázel hustý déšť, jež nás neopustil až do podvečera. Inu, jak se říká:  Skaut je nepromokavý! Hlídky změřily své síly a dovednosti např. ve zdravovědě (která nám mimochodem zrovna moc nejde, že?), logickém myšlení, spolupráci při lodní aktivitě a mnoho dalšího…

V podvečer probíhal tzv. modul ,,Přežití´´ během kterého se hodnotil postavený stan, družiny vařily večeři jejíž příprava se také hodnotila.

Další den měly hlídky omezený čas na oběhnutí stanovišť, které nestihly obejít předešlý den a na dopsání a dovyladění cestovatelských deníčků, kam si zapisovaly veškeré poznatky z cest, ale i zakreslovaly různá zvířata, apod. Deníček se též hodnotil.

Čas se nachýlil a již bylo vyhlášení – tentokrát za svitu sluníčka! 🙂 A naše družina, víte, co? VYHRÁLA! Ano, umístila se na krásném 1. místě v dívčí kategorii a vybojovala tak postup do krajského kola. Moc gratulujeme!

Jaký byl Svojsíkáč očima účastníků?P1150446

Vyčerpávající, ale stmelující, zábavné, posilující, plné překvapení!

IMG_20170424_160204       IMG_20170424_160038